bejelentkezés / regisztráció hirdetésfeladás
Címlap > Haszonbérleti szerződés - www.keol.hu – Elsőként kínál naprakész földvásárlási statisztikákat az Agrotax™ Iránytű
2017-04-03 1:06:38

www.keol.hu – Elsőként kínál naprakész földvásárlási statisztikákat az Agrotax™ Iránytű

www.keol.hu – 2017. 04. 03.

Elsőként kínál naprakész földvásárlási statisztikát az Agrotax™ Iránytű

Aki érdeklődött már hazánk földpiaci helyzetéről – akár csak kíváncsiságból, akár kifejezetten vásárlóként vagy eladóként –, szembesülhetett már azzal, hogy gyakorlatilag nem lehet olyan statisztikát vagy kiadványt találni, mely friss adatokkal dolgozik.

A termőföld továbbra is legnagyobb természeti értékeink közé tartozik, ezért is fontos, hogy végre készüljön egy friss, bárki számára elérhető kiadvány ebben a témában, ami művelési ágakra lebontva elemzi az országos, megyei, és járási adatokat is – ezeket is tartalmazza X-Agro kiadványa, mely április 3-án jelenik meg elektronikus formában. A tájékoztató különlegessége, hogy a most ezzel foglalkozó intézmények által készített kimutatásokhoz képest sokkal frissebb adatokkal dolgozik, így pontosabb képet kaphatnak az olvasók az aktuális árakról, de társaságunk itt nem áll meg: ha valakit ennél részletesebb, települési szintű árak is érdekelnek, úgy 24 órán belül ez is elérhető.

Országos szinten a legdrágább földek Békés megyében voltak, csaknem másfélszer drágább 1 hektár itt, mint például Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – derül ki többek között a kiadványából, mely arra is rámutat, Komárom-Esztergom megyében csaknem 30 százalékos drágulás volt tavaly a földárakat illetően, ugyanakkor itt kínálták eladásra a legkevesebb földet, mindössze 1708 hektárnyit. A statisztikai kiadvány közel 134 ezer hektárnyi földvásárlás adatait vette alapul, rengeteg olyan aktuális adattal és érdekességgel szolgálva, melyek itt olvashatóak először a nagyközönség számára.

– Mi kizárólag megtisztított adatokból dolgozunk, sok esetben manuálisan feldolgozva. Ráadásul a hivatali statisztikák régóta meglévő problémája, hogy jellemzően egy-másfél éves lemaradással közlik eredményeiket, így pontos képet eddig nem kaphatott az érdeklődő ebben a témában. Célunk, hogy ez megváltozzon, ezért is tesszük közzé ingyenesen letölthető formában kiadványunkat honlapunkon, így bárki pontos képet kaphat a hazai földárakról – foglalta össze Sáhó Ákos, az x-agro.hu alapítója a kiadvány jelentőségét.