bejelentkezés / regisztráció hirdetésfeladás
Címlap > Haszonbérleti szerződés - Túl a 100. termőföld értékelésen
2016-12-05 5:25:24

Túl a 100. termőföld értékelésen

Az elsősorban termőföld adásvételeknek internetes felületet biztosító x-agro.hu két hónapja indította útjára egyedülálló termőföld értékelését. Az Agrotax™ névre keresztelt online szolgáltatást igénylők 24 órán belül megtudhatják, hogy mennyit ér a földjük vagy mennyi az azért reálisan kérhető haszonbérleti díj mai, piaci értéken számolva.

Ki mondja meg ma Magyarországon, hogy mennyit ér a termőföld?

agrotax, mennyit ér a földem? haszonbérleti díj megállapítás, értékbecslés, termőföld

Hazánkban évente átlagosan 90.000 termőföld adásvétel történik úgy, hogy a fenti kérdésre ezidáig senki sem tudott pontos, gyors, naprakész választ adni. A rossz gyakorlat szerint az eladók a környékbeli ismerőseik áraihoz igazították a saját földjük értékét, ami számos esetben téves ármeghatározást jelentett. Eddig!

Ma már – köszönhetően az Agrotax™ 24 órás értékmegállapításnak – az eladók vagy a vevők gyorsan, egy egyszerű internetes űrlap kitöltésével, otthonuk kényelméből kaphatnak hiteles választ a Mennyit ér a föld? kérdésükre.

Az első 100 Agrotax™ értékmegállapítás tapasztalatai

A gyors és hiteles termőföld értékelésre nagy szükség volt a földpiacon, amit az is jelez, hogy szinte az elindulás napjától folyamatosan érkeznek az igénylések, melyeket az X-Agro 1 munkanapon belül teljesít. Az X-Agro statisztikája alapján az eddigi Agrotax™ igénylők közel egyenlő megoszlásban kérték a termőföld értékbecslés és a haszonbérleti díj megállapítást, melynek földrajzi eloszlásáról az alábbi térkép tájékoztat.

Az első 100 értékmegállapítás során az X-Agro szakértői 2840 hektárnyi területet vettek górcső alá, összesen 70544 AK értékben. A földek, amelyekre értékbecslést végeztek mintegy 756 millió forintot képviselnek, valamint 150 millió Ft/év összértékben végeztek haszonbérleti díj megállapítást.

Az igénylők visszajelzései kivétel nélkül pozitívak, volt olyan felhasználó, aki már öt alkalommal vette igénybe az Agrotax™-ot és többen is jelezték, hogy a jóval költségesebb igazságügyi szakértői vélemény árát spórolták meg az Agrotax™ 24 órás földértékeléssel.

Agrotax, szántó ár, haszonmbérlet megállapítás, értékbecslés, x-agro, földértékelés

Agrotax™ által értékelt területek földrajzi eloszlása. Jelmagyarázat: Kék – Értékbecslés, Zöld – Haszonbérleti díj megállapítás, Sárga – Mindkettő

A siker kulcsa: az Agrotax™ módszer

Az Agrotax™ egy hosszú fejlesztés eredménye – statisztikával foglalkozó egyetemi oktatókat is bevonva -, melynek köszönhetően a bevitt adatokból valós piaci árat képes meghatározni. A módszer leglényegesebb eleme az elmúlt majdnem 1 év több tízezer valós, adásvételi és haszonbérleti szerződése, ami biztos alapot szolgáltat a számításokhoz. Az így kapott eredményt aztán számos differenciáló tényezővel súlyozzák (pl.: belvízveszély, domborzati viszonyok, stb.), hogy a földértékelés eredménye egy nagyon pontos, piaci árat határozzon meg.

Egyszerű igénylés, villámgyors értékmegállapítás

Az X-Agro fejlesztő csapata a pontos számítási algoritmus mellett kiemelt figyelmet szentelt a felhasználóbarát kezelőfelületre is. Az Agrotax™ földértékelés egyszerűen, kezdő internethasználói ismeretekkel is könnyedén, néhány perc alatt igényelhető ezen a linken. A szolgáltatás árát (6350 Ft) pedig utalással vagy bankkártyás fizetéssel is kiegyenlítheti az értékelést igénylő.

„Az x-agro.hu célja továbbra is a termőföld adásvételekben érintettek támogatása, az eladó földek gyors, átlátható módon történő értékesítésének segítése. Ennek egy hiánypótló eszköze az Agrotax™, amely a 100. földértékeléssel egy mérföldkőhöz érkezett. Köszönjük felhasználóinknak a bizalmat és arra bíztatok minden föld adás-vétel előtt álló tulajdonost vagy haszonbérleti szerződésben érintett felet, hogy használja bátran az X-Agro kifejezetten nekik szánt szolgáltatásait.” – mondta el Sáhó Ákos, az x-agro.hu tulajdonosa.

szántó, gyümölcsös, kert, erdő, nádas, zártkert