bejelentkezés / regisztráció hirdetésfeladás
Címlap > Haszonbérleti szerződés - Szakmai újdonságot vittünk a Pápai Agrárexpóra
2016-05-30 12:41:37

Szakmai újdonságot vittünk a Pápai Agrárexpóra

Most hétvégén rendezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idén már 20. születésnapját ünneplő Pápai Agrárexpót, ahol a mintegy 110 kiállító mutatkozott be a nagyközönség előtt. A kiállítást meglátogató több ezer vendéget hamisítatlan vásári forgatag, változatos szórakozási lehetőségek és finom ételek fogadták, emellett pedig rengeteg hasznos szakmai újdonsággal is megismerkedhettek a mezőgazdászok. A bemutatkozó kiállítók között voltak mezőgép forgalmazók, állattenyésztők, termelők, és igazi csemegének számított az X-Agro termőföld adásvételben szakértő csapata, akik helyszíni tanácsadással várták a látogatókat, ráadásul egyedülálló újdonságként az érdeklődő gazdákat néhány perc alatt tájékoztatták, hogy mennyit ér a földjük.

 

A háromnapos mezőgazdasági szakkiállítás és vásár kétség kívül a környék legsikeresebb, nagy vonzerővel bíró rendezvénye, hiszen teret enged az innovációnak és az új mezőgazdasági megoldások bemutatkozásának. Nem meglepő, hogy az expo évek óta képes gyakorlati alternatívával szolgálni a szakma több aktuális kihívására is. Ennek jegyében új mezőgazdasági fejlesztéssel mutatkozott be az X-Agro földszakértő csapata, akik három napon keresztül a helyszínen válaszolták meg a termőföld adásvétellel kapcsolatos kérdéseket. Leggyakrabban arra voltak a földbirtokosok kíváncsiak, hogy mennyit ér jelenleg a földjük, amelyre a szakértők – használva az X-Agro új, egyedi fejlesztésű alkalmazását – pár perc alatt megbízható választ tudtak adni.

pápai agrárexpo x-agro

Az X-Agro szakértői készséggel válaszoltak a földeladók és földvásárlók kérdéseire

 

 „Nemcsak nekünk, hanem a földtulajdonosoknak is hasznos volt, hogy részt vettünk a kiállításon, hiszen legtöbbjük nem is gondolta, hogy ilyen jelentőségű földforgalmi adatbázissal rendelkezünk. – osztotta meg tapasztalatait Sáhó Ákos, a www.x-agro.hu tulajdonosa, majd hozzáfűzte – Hónapok óta dolgozunk rajta, hogy az adatbázis az interneten keresztül mindenki számára elérhető legyen, a munkánk gyümölcse pedig hamarosan beérik.  

 A „Mennyit ér a földem” alkalmazás a föld néhány jellemző adatának (pl. méret, aranykorona érték, tulajdoni hányad) ismeretében az utóbbi hónapok összes országos földadásvételi szerződései alapján képes egy reális piaci árat kalkulálni. A tervek szerint ez az alkalmazás hamarosan ingyenesen válik elérhetővé az x-agro.hu-n, de az oldalon való regisztrációval nem érdemes várni, hiszen már most is kifejezetten mezőgazdasági ingatlanokra szabott hirdetési lehetőséggel és más hasonló kényelmi szolgáltatással könnyítik meg a földpiac szereplőinek mindennapjait.

nak x-agro

A hétvégi eseményt megszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célja a széleskörű szakmai tájékoztatás mellett az volt, hogy az ágazat szereplőinek lehetősége legyen személyesen is találkozni és tapasztalatot cserélni, erre pedig Pápán minden lehetőséget meg is teremtettek. Mindemellett tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítottak a szakmához szorosan nem kapcsolódó családtagok számára is, akiket változatos bemutatókkal, gyerekprogramokkal és gasztronómiai kalandokkal csábítottak a szervezők.

 

Nézze meg az esemény összefoglalóját a Pápai Városi Televízió  tolmácsolásában!