Hagyományos termőföldhirdetés extrákkal, ingyen!

Ellentétben az eddig használt termőföldhirdetési gyakorlattal (pl.: napilapok apróhirdetései, alapvetően lakáspiacra koncentráló ingatlanos oldalak) végre az x-agro.hu-val egy olyan felület készült el, ahol a birtokosok kizárólag földeket kínálhatnak eladásra, így a kereslet és a kínálat sokkal fókuszáltabban találhat egymásra.

Az oldal fejlesztőcsapata azonban nem elégedett meg ennyivel: az eddig megszokott hagyományos termőföld-hirdetéseknél jóval több és konkrétabb információkat lehet megadni az eladandó termőföldről. Ilyen ismertetőjegy például a helyrajzi szám, az aranykorona érték, a tulajdoni hányad és a földterület térképes megjelenítése. Ezeknek az adatoknak a birtokában a vásárlók könnyebben el tudják dönteni, hogy érdekes-e számukra a meghirdetett terület, ezáltal az eladók felé sem érkeznek felesleges kérdések.

X-Agro_termőföld_hirdetés

Egyedülálló támogatás az agráriumban tevékenykedőknek

“Amikor először merült fel bennünk a gondolat, hogy a földpiaci szereplők érdekeit szem előtt tartva egy sokrétű online szolgáltatáscsomagot hozzunk létre, már tudtuk, hogy fontos és sokakat érintő kérdésekben lehetünk partnerei a magyar földtulajdonosoknak – mondta el Sáhó Ákos a portál szakmai vezetője. “Még az amúgy optimista elvárásokat is felülmúlta az az érdeklődés és pozitív fogadtatás, amit az x-agro.hu elindulása után tapasztaltunk, így nagyon gyorsan indokolttá váltak a további fejlesztések. Akik most az oldalunkra látogatnak, már egy új arculattal és kibővült szolgáltatáspalettával találkozhatnak, melyek zömét egy ingyenes regisztrációt követően azonnal igénybe is vehetnek” – tette hozzá a vezető.

Helyrajzi számkereső

Az x-agro oldala jóval több, mint egy szokványos hirdetési felület. A folyamatosan bővülő kényelmi szolgáltatások nagymértékben segítik a földeladásban érdekelt piaci szereplőket. Jelenleg az oldal segítségével elérhető egy helyrajzi szám-kereső, amely csupán a helyrajzi szám ismeretében képes pontosan megmutatni a termőföld helyét térképen illusztrálva, továbbá a pályázatok beadásánál lényeges információkat is egy helyen találják meg a felhasználók.

Automatikus jegyzői értesítő

Az elővásárlási jog érvényesítésében kulcsfontosságú, hogy az arra területileg jogosultak időben tudomást szerezzenek a jegyzői kifüggesztésekről. A mai, nem túl modern gyakorlat erre a faliújságok böngészése, de az X-Agro egyedülálló fejlesztése ebben is a földvásárlók segítségére van.

„Amikor egy érdeklődő regisztrál a www.x-agro.hu oldalra, meg kell adnia lakhelyét és /vagy üzemközpontjának címét. Ezt követően rendszerünk kéthetente e-mailben értesítést küld a 30 km-en belüli jegyzői kifüggesztésekről” – magyarázta el legnépszerűbb kényelmi szolgáltatásukat Sáhó Ákos.

JÖN! „Mennyit ér a földem?”

A fejlesztés utolsó szakaszában lévő „Mennyit ér a földem?” online kalkulátor naprakész adatok alapján reális képet ad a föld piaci értékéről annak elhelyezkedése, mérete és művelési ága alapján. A kalkulátor segítségével a gazdák folyamatosan tájékozódhatnak a környékükön kialakuló földpiaci árakról – ami mind az eladás, mind a vásárlás során megkönnyíti a döntésüket –, illetve naprakészen tudják értékelni saját birtokukat. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy otthonról is kényelmesen, egyetlen perc alatt információt kapjanak a felhasználók egy föld valós értékéről. A fejlesztés hamarosan befejeződik és elérhetővé válik az érdeklődők számára, akik, ha most regisztrálnak, e-mailben elsőként fognak értesítést kapni az új funkció elindulásáról.