bejelentkezés / regisztráció hirdetésfeladás
Címlap > Haszonbérleti szerződés - Ingyenes tulajdoni lap az Ügyfélkapun keresztül
2019-04-20 8:05:56

Ingyenes tulajdoni lap az Ügyfélkapun keresztül

Ingyenes tulajdoni lapot kérhetünk ingatlanunkról az Ügyfélkapun keresztül

Ügyfélkapu belépéssel rendelkező természetes személyek számára évente két alkalommal, nem hiteles ingyenes tulajdoni lap kérhető a Földhivatali-nyilvántartásból, ezt ide kattintva érheti el. Adott évben a harmadik lekérdezéstől a nem hiteles tulajdoni lap másolat díja 1 000 Ft/tulajdoni lap.

Az Ügyfélkapun történő egyszerűbb tájékozódás érdekében lépésről lépésre is összeszedtük, hogyan juthatunk díjmentesen ingatlanunk tulajdoni lapjához (azaz a fenti linkhez).

  1. Lépjünk be az Ügyfélkapun azonosítónkkal (ezt személyesen kell igényelni egy okmányirodában, Kormányablaknál, vagy a NAV kirendeltségeken, ha még nincs ilyenünk).
  2. Kattintsunk az Ügyintézés menüpontra, majd itt válasszuk ki a Szolgáltatások fület.
  3. Az ABC-vonalzón az F betűre, majd ott a lista alján a Földhivatali nyilvántartásra kattintsunk (ugyanitt elérhetjük a Földhivatal-adatbázisra kattintva a megyei földhivatalok listáját, a Földhivatali Információs Rendszerre kattintva a TakarNet oldalát, a Földhivatali tudnivalókra kattintva pedig a Földhivatal oldalát).
  4. Az oldal tetején a „Használom a szolgáltatást” feliratra kattintsunk!
  5. A következő oldalon a „Szolgáltatások indítása” gombra kattintva léphetünk tovább. Ha bizonyos adatok hiányoznak a profilunkból, arra egy piros felirat fog figyelmeztetni (születési név, édesanya neve, születési hely és idő). Az adatok kitöltése után elérhetővé válik a szolgáltatás.
  6. A következő oldalon kereshetünk az ingatlanok között, és megnézhetjük az eddig lekérdezett dokumentumainkat. Keresést helyrajzi szám és cím alapján indíthatunk.
  7. A keresésnek megfelelő adatok megadása után – ha helyesen írtuk be a címet – lekérhetjük a különböző okmányokat. Figyelem! Van, ahol díjköteles a szolgáltatás.