bejelentkezés / regisztráció hirdetésfeladás
Címlap > Haszonbérleti szerződés - Egyedülálló földvásárlási kiadvány: Agrotax™ Iránytű
2017-05-03 7:02:43

Egyedülálló földvásárlási kiadvány: Agrotax™ Iránytű

Manapság nem könnyű naprakész, megbízható forrást találni, ha a haza földpiaci helyzetre vagyunk kíváncsiak.

Mi az X-Agro-nál azt valljuk, hogy a termőföld az egyik legnagyobb természeti értékünk, ezért fontosnak tartottuk egy friss, szakmai kiadvány elkészítését, ahol a földvásárlás és eladás előtt állók reális képet kaphatnak a jelenlegi termőföld árakról.

65.000 adásvételi és 21.000 haszonbérleti megállapodás adatainak ismeretében biztos alapra építhettük az egyedülálló Agrotax™ módszert, majd az Agrotax™ Iránytű kiadványunkat.

Fő szempont volt a kiadványunk elkészítésekor, hogy az bárki számára könnyen, bárhonnan elérhető formában jelenjen meg.

Nagy örömünkre április 3-tól ingyenes letölthető Agrotax™ Iránytű. Az alábbi linken tanulmányozhatja a 2016-os év 30 000 üzletkötésén alapuló földpiaci kiadványunk:

Agrotax ™ Iránytű 2016 – Fókuszban a hazai földpiac

„Mi kizárólag megtisztított adatokból dolgozunk, sok esetben manuálisan feldolgozva azokat.” – Sáhó Ákos, az X-Agro.hu alapítója

A statisztikát 134 ezer hektárnyi földvásárlás adatai alapján készítették el. Az egyedülálló földvásárlási kiadvány különlegessége, hogy más intézmények által e témában készült kimutatásaikhoz képest sokkal frissebb adatokra épül. Így valószerűbb képet kaphat mindenki, aki földet szeretne eladni vagy éppen vásárolni.

Egy-két érdekesség a kiadványból:

  • Egyértelműen látszik, hogy legdrágábban Békés megyében juthatunk földhöz. Például Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árakhoz képest ez másfélszeres különbséget jelent.
  • Egy hektár átlagos értéke 1 millió 151 ezer Ft volt
  • Komárom-Esztergom megyében 30 százalékos drágulás figyelhető meg, és itt a legkevesebb megvásárolható föld

A teljes kiadványt és további érdekes, hasznos információt IDE KATTINTVA érhet el!

xagro, agrotax, iránytű, agrotax iránytű, termőföld, mezőgazdaság, értékbecslés, haszonbérleti díj megállapítás, szántó,